Kantoor Hasselt
Maastrichtersteenweg 8 3500 Hasselt
T.+32 (0)11 30 50 50
E.info@immogroep5.be
Kantoor Genk
Marktstraat 4 3600 Genk
T.+32 (0)11 30 50 50
E.info@immogroep5.be

Residentie Olivia

Graaf de Brigodestraat 28, 3500 Hasselt Bekijk op kaart
Ref: Residentie Olivia assistentiewoningen

Delen

15 ENERGIEZUINIGE ZORGFLATS MET 1 OF 2 SLK EN TERRAS

In Sint-Lambrechts-Herk, in de achtertuin van de Elckerlyc, bouwt men momenteel een thuis voor de actieve senior die comfortabel en zorgeloos wilt wonen. Residentie Olivia is gelegen te midden van een rustige dorpskern, op wandelafstand van verschillende winkels, bushaltes, een apotheek, bankkantoor en recreatiemogelijkheden en scholen. In deze deelgemeente van Hasselt, ben je indien gewenst op een kleine 10 minuutjes in het stadscentrum en ligt de oprit van de autosnelweg op een boogscheut verwijderd. Het groen dat de omgeving kenmerkt, vinden we eveneens terug in de gemeenschappelijke buitenruimte op het betreffende perceel. Een ommetje maken in de gemeenschappelijke tuin, of liever een wandeling richting het centrum? Je bent op deze locatie snel op de gewenste plek.

Residentie Olivia is architecturaal gezien een mooie mix van strakke zwarte elementen, roodbruine gevelstenen en groene daken. De betreffende woningen hebben oppervlaktes tussen 63m2 en 80m2 en hebben allemaal een terras van minstens 10m2 groot. Als koper kan je samen met onze klantenbegeleider zelf de vloeren, de keuken en badkamer kiezen zodat je woning volledig bij jou past wanneer ze instapklaar en schilderklaar wordt opgeleverd. Dankzij de grote glaspartijen geniet je van een prachtige natuurlijke lichtinval en een bevrijdend gevoel van ruimte. De ramen geven je appartement daarnaast ook een moderne uitstraling en je kan genieten van een uitgestrekt zicht op Sint-Lambrechts-Herk. Een ondergrondse autostaanplaats en/of kelderberging zijn beschikbaar onder het gebouw, maar niet verplicht bij aan te kopen.

Indien u er aan denkt om zelf te bewonen of om te verhuren, kan u beslist iets in dit gevarieerde aanbod terugvinden. Bij de aankoop geniet u dankzij de inrichting en dito erkenning als zorgflat (diensten worden geleverd door het gerenomeerde Begralim uit Hasselt) van een verlaagd gunsttarief van 12% btw en bent u jaarlijks vrijgesteld van onroerende voorheffing. Twee voordelen die u enkel bij dit type appartement geniet omdat het erkende assistentiewoningen zijn.

Meer uitleg over onze zorgflats vindt u hieronder terug. Je woont hier in alle vrijheid zoals je ook thuis zou doen!

Graag meer info? Bel naar 011 30 50 50 of stuur gerust een mailtje catherine@immogroep5.be


VEELGESTELDE VRAGEN:

WAAROM GEEN GEWOON APPARTEMENT?

Onze zorgflats bieden immers veel meer dan enkel “wonen”. Naast je eigen stekje heb je vooreerst extra gemoedsrust door de optionele dienstverlening aan huis. Daarnaast zorgt de zorgmakelaar voor leven in de residentie, organiseert (facultatieve) activiteiten en staat altijd voor je klaar met hulp en advies. Dankzij de aanwezigheid van een noodoproepsysteem in de woningen kan je met een druk op de knop hulp inroepen van een verpleegkundige of ziekenwagen. Zo kan je in je levensloopbestendig appartement altijd op beide oren slapen. Al deze appartementen zijn trouwens reeds rolstoeltoegankelijk gemaakt, voor moest het ooit nodig zijn! 

HOEVEEL KOST HET BEWONEN VAN EEN ASSISTENTIEWONING IN RESIDENTIE OLIVIA?
Als eigenaar van een zorgflat betaal je bij bewoning slechts 4 euro per dag voor de dienstverlening. Deze is bij ons eerder “vraaggestuurd” zodat je, enkel indien nodig en dus optioneel, van meer assistentie kan genieten tegen een voorafgesproken meerprijs. De kosten voor het onderhoud van de gemene delen van het gebouw worden zoals bij een gewoon appartement betaald door de VME en via de syndicus verrekend.
 
Indien je een assistentiewoning huurt, betaal je, bovenop de kost van de dienstverlening,  een huurprijs dewelke vrij door de eigenaar wordt bepaald.

WAT HOUDT DE KOST VAN DIENSTVERLENING PRECIES IN? 
Je betaalt als bewoner 4 euro per dag (niet per persoon, maar per woning!) om gebruik te kunnen maken van volgende diensten:

* noodoproepsysteem:  24/24 uur (oproep)permanentie (binnen 30 minuten fysieke aanwezigheid bij noodwendigheid);
* overbruggingszorg: wanneer u nood hebt aan bijkomende zorgen na een crisissituatie, dan regelt de zorgmakelaar, uiteraard in samenspraak, de gepaste zorg en ondersteuning. Zo kan u in alle rust in uw eigen thuisomgeving revalideren.
* beschikbaarheid van de zorgmakelaar dewelke altijd paraat staat om ondersteuning te bieden voor administratieve en praktische zaken zoals het afsluiten van nutscontracten, het invullen van formulieren, allerhande technische zaken, defecten en herstellingen.
* het gebruik van de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte dewelke 24/7 toegankelijk is voor onze bewoners. Hier kan je genieten van een babbel met jouw medebewoners of bezoekers, samen een aperitiefje drinken, een boek of de krant lezen of een gezelschapsspel spelen. 
* deelname (geheel vrijblijvend) aan activiteiten georganiseerd door de zorgmakelaar: regelmatig worden leuke activiteiten georganiseerd om het sociale leven in onze residentie aan te wakkeren. Dit gaat van een kaartnamiddag, wijndegustatie, voordracht, sportnamiddag tot een BBQ en nog zo veel meer. Voor sommige activiteiten kan een deelnameprijs gevraagd worden. Het is vrij aan de bewoners om al dan niet deel te nemen aan zo een activiteit.

​​​​​​WAT DOE IK MET MIJN WONING INDIEN IK WIL VERHUIZEN NAAR EEN ASSISTENTIEWONING?
Immo Groep 5 komt graag langs voor een vrijblijvende waardebepaling van je eigendom en om je zo goed mogelijk te begeleiden bij de latere verkoop. Op die manier kan de verhuis naar een assistentiewoning heel gemakkelijk en zonder zorgen verlopen.

Meer info? Neem contact op met ons kantoor via het nummer 011 30 50 50 of catherine@immogroep5.be
 

Gelijkvloers

Nr Type Prijs Slk. Terras Woonopp. Grondopp.  
Assistentiewoning € 185.000 1 - 65 m² -
Verkocht
Assistentiewoning Info op kantoor 2 - 62,3 m² -
Assistentiewoning € 189.000 1 - 64 m² -
Assistentiewoning € 229.000 1 - 80 m² -
Verkocht
Assistentiewoning Info op kantoor 1 - 80 m² -

Verdieping 1

Nr Type Prijs Slk. Terras Woonopp. Grondopp.  
Assistentiewoning € 190.000 1 - 61,6 m² -
Assistentiewoning € 192.900 2 - 63 m² -
Assistentiewoning € 199.900 2 - 61,6 m² -
Verkocht
Assistentiewoning Info op kantoor 2 - 75 m² -